top of page
EgyKözMoz-1.jpg

EGYMÁSÉRT-KÖZÖSEN MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK EGYESÜLET

KIK VAGYUNK?

Egyesületünk 2017-ben alakult. Tagjaink többsége mozgáskorlátozottsággal élő, de bármely fogyatékossággal élőt, megváltozott munkaképességű személyt várunk tagjaink körébe. Helyi szinten működünk együtt az Önkormányzatokkal, képviseljük Tagjainkat érdekeit, amivel könnyebbé tesszük mindennapjaikat. Valljuk ugyanis, hogy sorstársak között könyebb az élet, oldódik a magány, a megosztva a bajt, a bánat fele akkora, az öröm pedig kétszeres. Segítünk hisz egységben az erő. Ha összefogunk, megfogjuk egymás kezét, többre jutunk egymást segítve!

 

2020-ban megalakult ifjúsági csoportunk, ahol a tagok korának és érdeklődési körének megfelelő, külön programokat szervezünk. 

Egyesületünk mottói, ami szerint a vezetőség és a tagság kölcsönösen munkálkodik egymást segítve: "Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." „Egy mindenkiért, mindenki egyért!"

“A kedvesség az a nyelv,

amelyen a süket hallani tud,

a vak pedig látni”

Mark Twain

58f918_7da0e9af7af648ac96e1d0feb5b4cc16_mv2 (1).webp

Egyesületünk a NAV által regisztrált, az adó 1%-ának fogadására jogosult kedvezményezett. Bővebben

giving hand.png
77018483_566759747423690_4052471449603014656_n.jpg

PROGRAMOK

Segítségnyújtás

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

Információnk szerint 2021. október 15. napjáig kell megtartani a civil szervezeteknek a közgyűlésüket. Ez évi közgyűlésünket a Fóti Vörösmarty Művelődési Házban tartjuk meg. Időpontjáról és az egyéb tudnivalókról a Művelődési Házzal való egyeztetést követően adunk tájékoztatást.

Előre láthatólag a közgyűlés még e hónapban megtartásra kerül.


Az Egyesület Vezetősége

A Kormány legutóbbi intézkedései, ami minket rokkantakat ill. megváltozott munkaképességűeket érinthet.


Rokkantsági nyugdíjrendszer - kompenzáció vagy felülvizsgálat


Azon személyek, akik jogosultak, az egyszeri 500.000 forintos kompenzációra vagy megismételt felülvizsgálatra, 2021. december 31. napjáig értesítő levelet kapnak, amelyben nyilatkozniuk kell, hogy a kompenzációt vagy a felülvizsgálatot választják. Érdemes kiszámolni, hogy melyik összeg lenne nagyobb - az állapot felülvizsgálat utáni visszamenőleges összeg különbözete vagy az egyszeri 500.000 forintos kompenzáció -, ugyanis a visszamenőleges összeg különbözetét nagyban befolyásolja az első megállapítás óta eltelt idő ill. maga a korábban megállapított összeg különbözete, hogy az adott személy melyikkel jár jobban. További információk: nyugdíjguru, MEOSZ


Elhalasztott műtét miatt lejáró táppénz meghosszabbításának lehetősége


Amennyiben a járávnyhelyzett miatt elhalasztott műtét következtében kimerítésre került az éves táppénz ideje, úgy egyedi elbírálás és döntés alapján a MEOSZ közbenjárására meghosszabbítható lett. További információk: MEOSZ

Forrás: nyugdíjguru, MEOSZ

Egyesületünk működését a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatja.KAPCSOLAT

3 Vörösmarty Mihály tér
Fót, 2151
Magyarország

+36 30 665 3519

  • facebook

Az üzenet küldése sikeres

bottom of page